Centre d'Educació Infantil i Primària. Ctra. Sta. Agnès s/n Sant Antoni de Portmany (07820) Tel/fax: 971344818 ceipguillemdemontgri@gmail.com
Per contactar: gmsuport@gmail.com

divendres, 29 de maig del 2020

ACTIVITATS PER ESTIMULAR EL LLENGUATGE

Bon dia famílies!

Com cada divendres, des de l'Equip de Suport us fem arribar una sèrie de propostes per passar una bona estona en família i a més, estimular el llenguatge del vostres fills/es.

La primera proposta que us volem fer, es una activitat en vídeo per treballar la percepció auditiva (la capacitat que tenim per escoltar sons i distingir-los) dels sons dels transports.
El segon vídeo, l'utilitzarem per treballar la memòria auditiva (la capacitat de recordar sons i paraules). Aniran apareixent diferents imatges i cada vegada serà una mica més difícil... podeu posar a prova la memòria de tota la família. A veure qui en recorda més!

Vídeo dels sons dels transports: ELS TRANSPORTS

Vídeo de memòria auditiva: ESCUCHA Y REPITE

Un altre tipus d'activitat molt senzilla per treballar la memòria auditiva que podeu fer a casa és la següent:

- A un foli escrivim les 5 vocals (o les lletres que volguem si els nenes/es són més grans o bé fem dibuixos si encara no poden reconèixer lletres) i a sota de cada lletra posem un color:


- A continuació, a un altre foli fem diferents dibuixos per pintar ( 3 o 4 elements de cadascun), en diferents files ben separades:


- Sempre amb els dos folis al davant, nosaltres li donem una consigna: per exemple, A-O-U. Ells/es han de recordar-la i pintar al foli, segons els colors que hem posat a sota de cada lletra. En aquest cas, quedaria així:

El segon, correspondria a la cosigna: E-A-I. Podeu dibuixar més elements per fer cosignes més llargues, canviar-ho per consonants si ja les coneixen, per síl·labes, per paraules... Fent-ho tant difícil o fàcil com vulgueu!

La memòria auditiva és una habilitat molt important pel desenvolupament de l'expressió oral, de la lectura i també per poder comprendre allò que llegeixen.

Esperam que pogueu passar una bona estona amb aquesta activitat i que apreneu molt!

Una abraçada i bon cap de setmana :)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada