Centre d'Educació Infantil i Primària. Ctra. Sta. Agnès s/n Sant Antoni de Portmany (07820) Tel/fax: 971344818 ceipguillemdemontgri@gmail.com
Per contactar: gmsuport@gmail.com

divendres, 15 de maig del 2020

ACTIVITATS D'ESTIMULACIÓ DEL LLENGUATGE

Bon dia famílies!

Com cada divendres, des de l'Equip de Suport, us volem fer una proposta per treballar el llenguatge d'una forma lúdica amb els vostres fills i filles.

En propostes anteriors, vam treballar el comptatge de síl·labes. Per això, una de les primeres activitats que us proposem és: una activitat interactiva de rimes. Identificar quines paraules rimen entre elles (en aquest cas, al final de la paraula) els ajuda a formar les habilitats per a la lectura i l'escriptura. 
En aquesta activitat, us apareixerà una imatge principal i haureu de seleccionar amb quina de les que apareixen a sota, pot rimar:



PER ACCEDIR A L'ACTIVITAT CLIQUEU AQUÍ: ACTIVITAT RIMES

La segona activitat que us proposem, consisteix en observar molt bé la vocalització dels sons i després identificar quina és la síl·laba, podeu seguir les següents passes:

1. Intenteu imitar, amb la vostra boca, la boca que está "dient" les síl·labes que aniran sortint a l'activitat. Seran semblants a aquests exemples:





B / Z



CH / D



F  / G





2. A continuació, penseu quina de les imatges que us sortiran, poden començar amb la síl·laba de dalt. Aquí en podeu veure un exemple:

En aquest cas, la síl·laba es "BA" la paraula correcta es "BATIDORA"

AQUÍ US DEIXEM L'ENLLAÇ A L'ACTIVITAT: ACTIVITAT SÍL·LABES INFANTIL

En el cas dels alumnes de P3, es poden fer variacions; podeu imitar els diferents sons que "fan les boques" al davant d'un mirall o entre vosaltres i a l'hora d'identificar quina de les imatges és la bona podeu demanar-los que aixequin la mà quan sentin el so que toca. Per exemple: si la síl·laba es "BA" li demanem "aixeca la mà quan sentis BA" mentre nosaltres deim "BA-TI-DO-RA".

Esperem que us agradin aquestes activitats i que passeu una bona estona en família!

BON CAP DE SETMANA! 




1 comentari:

  1. veronica mama de lucia18 de maig del 2020, a les 20:48

    este el que mas le a gustado a Lucia a sido identificar el elemento que sonaba igual

    ResponElimina